Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézműipar - szakember képes leírás - Szakember.tlap.hu
részletek »

Kézműipar - szakember - Szakember.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szakember.tlap.hu » Kézműipar - szakember
Keresés
Találatok száma - 8 db
Üvegfestés - üvegdíszítés

Üvegfestés - üvegdíszítés

1969-ben láttam meg a napvilágot rák havában, Dunaújvárosban. Jelenleg Rácalmáson lakom férjemmel. Már gyermekkoromban is vonzottak a templomok katedrák színes üvegablakai. Csodálattal adóztam a régi korok festőinek. Az alkotás vágya mindig is bennem élt. 2003-ban láttam először egy üvegre készült festményt és szerelem lett az első pillantásra. Először csak matricafestéssel és a decoupage technikával próbálkoztam. Majd ezekre hamar ráunván, vettem a bátorságot és belevágtam az üvegfestésbe. Sajnos az akkoriban kapható könyvek az alapokon kívül nem sokat árultak el technikákról. Ezért mindent magamnak, a magam kárán kellett kikísérletezni. Mániákus újító vagyok. Így az üvegfestés területén is. Nem a már megszokott, jól bevált technikát gyakorlom, hanem igyekszem újabb technikákat keresni, kifejleszteni. Így fejlesztettem ki a könyvek által lehetetlennek mondott kontúrnélküli és a többrétegű festést. Szívesen festek egy rétegben, kontúrral, tiffany stílusban is. Még nem adtam fel azt a vágyam, hogy az üvegműves mesterséget kitanuljam. Terveim közt szerepel a szakma államilag is elismert elsajátítása. Addig pedig maradok hobbifestő. Az általam alkalmazott technika az úgynevezett hideg üvegfestés. Speciális üvegfesték kerül az üvegre, amely semmilyen égetést nem igényel. Ezért ma már a lakásainkba elfogatható áron lehet becsempészni e varázslatos miniatürizált színvilágot.

Tűzzománc készítés

Tűzzománc készítés

Nagykanizsán, Magyarországon születtem. 1975-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem földrajz-rajz tanári szakán. 1975 óta foglalkozom tűzzománccal. 1970 óta rendszeresen veszek részt önálló és csoportos kiállításokon. 1983 óta tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, a Magyar Országos Ötvösművészek Egyesületének, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Egyesületnek. 2005 óta tagja vagyok a Coburgi E.V. Művészeti Egyesületnek. Számos önálló kiállítással szerepeltem az alábbi városokban: Belföldön: Budapest, Győr, Sopron, Kecskemét, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Debrecen, Miskolc, Pécs, Tokaj, Kőszeg. Külföldön: Pozsony, Eszék, Szabadka, Németország és Ausztria több városában. A Múzsák című nagyméretű murália tűzzománckép a Nagykanizsai Művelődési Központ előterében (52 négyzetmétert fed le) Köztéri alkotásaim: Nagykanizsán a városi és az ország címere a főtéren és a városházán Kozma és Damján ikonoztázsa a Nagykanizsai Dializis Központban (mely 12 képből áll) Mondák című triptichon az OTP Bank székházában (melynek nagysága150x250cm-es) Nagykanizsai Kórház sebészetén az Orvoslás című zománckép (melynek nagysága 220-120cm) Zalai dombság című zománckép a Kanizsai Erdészet irodaházában (mérete 260x150cm) Tavasz című olajfestmény a Nagykanizsai Kórház intenzív osztályán.

Szobrászat - szoborfaragás

Szobrászat - szoborfaragás

1967 Hódmezővásárhelyen született 1986-1991 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar, biológia-kémia szak 1991-1993 Biológiát és kémiát tanított a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában, Budapesten. 1993-1996 Magyar Képzőművészeti Főiskola, szobrász szak, mestere Bencsik István 1996-1999 Janus Pannonius Tudományegyetem, Képzőművészeti Mesteriskola, kőszobrász szak A képzés keretében a Villányi Művésztelepen dolgozik. 2000-2002 Kiotói Városi Művészeti Egyetem (Japán), szobrász szak, kutató hallgató 2002-2005 ugyanezen az egyetemen doktori képzés, témavezetője Fukushima Noriyasu 2005 PhD fokozat a Kiotói Városi Művészeti Egyetem Képzőművészeti Karán A doktori disszertáció címe: Szoborfaragásról a technokultúra és a tömegmédia korában DLA fokozat honosítása a Pécsi Egyetem Művészeti Karán 2007-től tanít a Pécsi Egyetem Művészeti Karának Szobrász Tanszékén 1996 Ludwig-ösztöndíj, Magyarországi Ludwig Alapítvány, a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, tanulmányút az ösztöndíj támogatásával Mexikóban és az Egyesült Államokban 1998-2001 Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj 2000-2005 Japán Művelődési Minisztériumának (Monbusho) kutató hallgatói, majd doktori ösztöndíja.

Magyar kézműves termékek gyártása - forgalmazása

Magyar kézműves termékek gyártása - forgalmazása

Örülök Önnek, mert úgy látom, még mindig nagy érdeklődés van a kézművesek munkájára. Ebből a megállapításból kiindulva döntöttem úgy, hogy létrehozom a Mesterségek Boltját. Az oldal létrehozásában nagy szerepet játszott, hogy szüleim Busi József és Busi Józsefné mezőtúri fazekasok, 40 éve, fazekas termékek gyártásával foglalkoznak, így már gyermekorom óta magamba szívtam a kézműves életmód minden velejáróját. Az oldalon található termékek az ő műhelyükből kerülnek ki, kétkezi munka gyümölcseként. Ők már gyerekkoruk óta a fazekas szakmában dolgoznak, ebből adódóan nagy rutinnal és rengeteg energiával alkotják a szebbnél szebb formákat. Folyamatosan terveznek újabbnál újabb termékeket, mindemellett a néphagyományokat tiszteletben tartva, a hagyományos mezőtúri zöld, sárga és színtelen mázas termékeket is óriási szakértelemmel és rutinnal készítik. Mezőtúri fazekas termékek közvetlen a gyártótól. 40 éve a fazekas szakmában. Kerámiáink között megtalálható, modern és népi hagyományőrző stílusú kerámiák, étkészletek, kerti edények, egyedi kerámiák, hűtőmágnesek, padlóvázák. (miskakancsó, boroskulacs, pálinkás butella, csalikancsó, mézes csupor, méztartó, vázák, kaspók, cserepek, gyertyatartók, adventi tálak) Sokan keresnek meg minket egyedi, sokszor különleges igényekkel, melyeket szinte mindig elvállalunk, mert számunkra is kihívás, egy-egy újabb termék tervezése és gyártása.

Magyar bőralapanyagú bőrtermékek készítése

Magyar bőralapanyagú bőrtermékek készítése

Knoch János és cége 1986 óta foglalkozik a bőr-kézműipari termékek készítésével. Az értékes alapanyagok: bőrök és kellékek - kizárólag magyar eredetűek, melyekből dolgozóinkkal, sokrétű, tradicionális, egyedi munkafolyamatok felhasználásával szinte csak kézimunkával állítjuk elő termékeinket. A kiváló minőségű alap- és segédanyagok mind környezetbarát és káros anyagoktól mentesek. A természetes megmunkálás és a növényi cserzés miatt a termékeken színdifferenciák és felületén természetes módon keletkező hibák lehetnek, így minden egyes darab megőrzi egyedi karakterét. Felhívjuk szíves figyelmüket a fotókon szereplő termékeinkre, amelyeket azonnal megrendelhetnek, de kívánságukra bármely új, vagy módosított változatban is elkészítjük.

Kandalló tervezés - kivitelezés

Kandalló tervezés - kivitelezés

A kandallók egyedisége abban rejlik, hogy a termék kínálatunkat több száz féle európai gyártású tűztérbetét és a változtathatóságuknak köszönhetően megszámlálhatatlan kandallóburkolat teszi ki, melyek többségben hazai gyártásúak nemzetközi alapanyagokkal. A kandalló burkolatokat, méretüket, valamint a felhasznált anyagokat figyelembe véve változtatni is lehet, az egyedi elképzelésekhez igazodva. A bemutatott kőburkolatok mind természetes kövek: mészkő, márvány, gránit stb. A faperemek tölgyfából készülnek ettől csak a megrendelő kifejezett kérésére térünk el. Várom a kistarcsai mintaterembe ahol további információkkal illetve kiállított kandallókkal, tűzterekkel valamint kiegészítőkkel (szellőzőrácsok, kandallótisztító szettek).

Függönyök - csipkefüggönyök varrása

Függönyök - csipkefüggönyök varrása

A Tititex Kft. 20 éve működik, mint családi vállalkozás. Két évtizedes gyakorlat, komoly szakmai háttér áll mögöttünk, mely segítségével több száz lakás, ház, szálloda, étterem, egyéb intézmény függönyözését valósítottuk meg, a tervezéstől a kivitelezésig. Cégünk ez idő alatt folyamatosan fejlődött, profilunk egyre szélesedett, a függöny - mint fő irányvonal - mellett megjelentek kínálatunkban az árnyékolás technikai termékek, a természetes alapanyagból készült bio-bútorgarnitúrák, és egészség megóvását,kényelmes alvást szolgáló bioágyrendszerek, valamint egyéb biotermékek.

Cserépkályhák - kandallók gyártása

Cserépkályhák - kandallók gyártása

Cégünk kétszer égetett, öntött, minőségi cserépkályha és kandalló idomokat állít elő, az Európai Unióból származó alapanyagokból. Fő tevékenységünk a kályhacsempegyártás, amelyet több éves tervezői, fejlesztői és gyártási tapasztalatra alapoztunk. A termékek folyamatos jó minőségének és az aktuális trendeknek megfelelő esztétikai megjelenés biztosítása érdekében Németországból importált fehér agyaggal és megbízható spanyol, olasz és portugál alapanyaggyártó cégek mázaival dolgozunk. Széles forma- és színválasztékkal állunk megrendelőink rendelkezésére. Jelenleg több, mint 150 kályhacsempeformát gyártunk a klasszikustól a modernig széles választékban, közel 90 színben, amelyeket folyamatosan bővítünk az igényeknek megfelelően. Cégünk a gyártáson kívül cserépkályha és kandalló tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik. A helyszíni felmérést és az árajánlat készítését ingyen elvégezzük Önnek az ország egész területén, de természetesen, csak ha a kályhacsempét is megrendelheti tőlünk. A fentiek mellett foglalkozunk a cserépkályha és kandalló építéséhez alkalmazható kályhaajtó, tűztérbetét, samott termék és egyéb kiegészítő forgalmazásával is.

Tuti menü