Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mentális - szakember képes leírás - Szakember.tlap.hu
részletek »

Mentális - szakember - Szakember.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szakember.tlap.hu » Mentális - szakember
Keresés
Találatok száma - 14 db
Telefonos lelkisegély szolgálat

Telefonos lelkisegély szolgálat

Mindannyiunk életében akadnak olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, senkivel nem tudjuk megosztani terheinket, pedig éppen akkor lenne a legnagyobb szükségünk rá. A reménytelenségnek és a magánynak ez az érzése bármelyikünket elérheti. A lelki elsősegély telefonszolgálat minden ember számára meg akarja adni a lehetőséget arra, hogy baj, kétségbeesés, vagy öngyilkossági veszély esetén, a szabadságjogok tiszteletben tartásával, azonnal felvehesse a kapcsolatot egy másik emberrel, aki barátként kész és képes a hívót meghallgatni és vele segítő beszélgetést folytatni. A telefonos lelki elsősegély szolgálat által nyújtott segítség az életre való bátorításra és a krízishelyzetekkel való megbirkózás képességének fejlesztésére irányul. Magyarországon 1970 óta működnek telefonos lelki elsősegély szolgálatok, amelyek a fenti célok, elvárások teljesítésére szerveződtek. Jelenleg 33 szolgálat, köztük 9 éjjel-nappal várja a hívásokat. Az eltelt idő bebizonyította szükségességüket, számos esetben nyújtottak segítséget a hívóknak, a számukra megoldhatatlannak vélt probléma, konfliktus, élethelyzet rendezésében. Ilyen lehetőséget biztosít a lelki elsősegély telefonszolgálat, ahol az év minden napján megértő fülekre találhat. Ügyelőink képzett önkéntesek, laikusok, ami azt jelenti, hogy mindennapi munkájuk eltér ettől a tevékenységtől, de erre a telefonos segítőmunkára speciális kiképzést.

Szorongás - depresszió szakkezelés

Szorongás - depresszió szakkezelés

Életünk folyamán számos nehézséggel találkozunk, amellyel meg kell küzdenünk. Kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor már a közvetlen környezet nem terhelhető problémánkkal, és a kivezető utat magunktól nehezen találjuk meg külső segítség nélkül. Ebben a helyzetben tudok hatékony segítséget nyújtani egy olyan közös munkával, amitől életében minőségi változás következik be. A találkozások során a közösen végzett munka által jöhet létre a változás és a továbbfejlődés, a személyes előrehaladás és a kitűzött célok elérése. Kedves Szülők! Gyermeküket érintő lelki eredetű problémákkal kereshetnek fel bizalommal. A tünetek sokfélék lehetnek a gyermek korától és a probléma eredetétől függően. Gyermekével olyan nehézségek esetén fordulhat hozzám bizalommal, mint a magatartási/beilleszkedési problémák, neurotikus tünetek (tic, körömrágás, éjszakai bepisilés), hiperaktivitás, tanulási nehézségek, krízisek (iskolaváltás, haláleset), sedülőkor és a pályaválasztás kérdése.

Szenvedélybetegségek kezelése

Szenvedélybetegségek kezelése

Egészségügyi Központunk célkitűzése, hogy a nyugati orvostudomány, valamint a hagyományos keleti gyógyászat egymást kölcsönösen kiegészítve, legjobb módszereinek egyesítésével, komplementer módon vegyen részt nemcsak a gyógyító folyamatokban, hanem a humán kutatás-fejlesztésben is. Fülakupunktúrás addiktológus tanfolyamunkra és továbbképzésünkre szeretettel várunk minden érdeklődőt, nemcsak azokat, akik vizsgázni szeretnének, hanem azokat is, akiknek ismereteik bővítése a céljuk. Eti vizsgára felkészítő fülakapunktúrás addiktológus tanfolyamunk a hallgatók részére széles körű ismereteket biztosít a jól ismert, amerikai Nada(Nemzetközi Akupukunktúrás Méregtelenítő Társaság) által is kiképzett specialista és oktató vezetésével, aki az Országos Szakértői Névjegyzék és az Országos Vizsgaelnöki Névjegyzék tagja is, valamint a Hiete (Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, Orvostovábbképző kar) akupunktúrás végzettségével is rendelkezik. Az oktatás a természetgyógyászatról szóló 40/1997. sz. Kormányrendelet és a 11/1997. NM sz. rendeletnek megfelelően folyik. A tanfolyam elvégzése után, a rendeleteknek megfelelően, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben lehet az előírt vizsgát letenni. Sikeres vizsga esetén a végzett hallgató államilag elismert bizonyítványt kap és felvételre kerül az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Nyilvántartásába.

Pszichoterápia - párterápia

Pszichoterápia - párterápia

Els∓ilde;sorban feln∓ilde;ttekkel foglalkozom analitikus és néhány esetben kognitív pszichoterápiás módszerrel magyar, illetve angol nyelven. A fentiek mellett természetesen szívesen látom azokat is, akik egyéb problémák miatt keresik pszichológus segítségét. A lelki folyamatok háttere fokozatosan bontakozik ki, ezért az els∓ilde; alkalmak tájékozódó jelleg∓irc;ek. Egy közösen egyeztetett id∓ilde;pontban tudunk el∓ilde;ször találkozni, ekkor 45 perc áll a páciens rendelkezésére, hogy röviden ismertesse a panaszait, illetve az elvárásait. A 4. alkalom végén közösen meg tudjuk beszélni a terápiás célt és a lehet∓ilde;ségeket, és megkötjük szóban a terápiás szerz∓ilde;dést. Ezután veszi kezdetét a terápiás folyamat. A terápia hosszúsága a probléma összetettségén és a páciens igényeit∓ilde;l függ. A rejtett összefüggések feltárásával az önismerete stabilabbá válik, és lelki értelemben terhelhet∓ilde;bb, er∓ilde;sebb lesz. Nagy biztonságot jelent, ha tudja majd, mit miért tesz, hiszen nem sodródik az életben. Ha jobban megismeri önmagát, könnyebben is fog döntéseket hozni. Nem a problémák fognak megsz∓irc;nni, ezt a célt nem lehet garantálni, hanem azok megélése, megoldásmódja változik majd. Ebben a speciális kapcsolatban nincs direkt tanácsadás! A páciens önmaga hozza meg a döntéseit, a terapeuta ebben a folyamatban tud segíteni. A

Párkapcsolatok - emberi kapcsolatok segítése

Párkapcsolatok - emberi kapcsolatok segítése

A Kapcsolat Ambulancia honlapja egyszerre kiváló ismertető és informatív jellegű honlap, valamint bemutatja a gyakorlott pszichológusaink munkáját. A Kapcsolat Ambulancia szeretettel várja a pácienseit, akiknek segítségre van szükségük, hogy jobbá és harmonikusabbé tegyék az életüket. Az ambulancia a pszichológiához köthető számos ágazattal foglalkozik. Célunk magasszínvonalú személyes szolgáltatások nyújtása egy helyen a nehéz élethelyzetben lévő embereknek, kicsiknek és nagyoknak, krízisbe jutott családoknak, pároknak. Valljuk, hogy az időben igénybe vett pszichológiai segítség -bármilyen nehéz is megtenni felé az első lépést- a legjobb megoldás a kellemetlen tünetek csillapodása, a személyes kapcsolatok egyensúlyba kerülése és a személyes jóllét elérése érdekében. Rendelőnket azért hoztuk létre, hogy a hozzánk fordulóknak segíthessünk érzelmi, lelki problémáik, legtágabb értelemben vett kapcsolati nehézségeik megoldásában. Rendelőnk specialitása, hogy nálunk a felnőttek egyéni konzultációja és pszichoterápiája mellett csecsemőkortól serdülőkorig egyéni gyerekterápiás ill. pár -és családterápiás szolgáltatások is elérhetők. Szakképzett terapeutáink minden esetben az egyedi problémához leginkább illeszkedő módszert használják.

Pánikbetegség - depresszió kezelése

Pánikbetegség - depresszió kezelése

1952. május 16-án születtem Szekszárdon. Itt csak néhány hónapos koromig laktunk, mert édesapám a közeli Gemencen volt erdőmérnök, de áthelyezték Gyulára, így mi is mentünk vele, majd mire 11 lettem Budapestre költöztünk. A költözés nagy szerepet játszott életemben. Sok helyen laktam Budapesten is, és vidéken is éltem. Könnyen változtatok. Kései gyerek vagyok. A szüleim 40 évesek voltak, amikor születtem. Egyke. Elkényeztetett. Mindig szerettem volna testvért. Nem lett. A babáimmal sokat és sokáig - 18 éves koromig - játszottam. Már öt éves koromban azt válaszoltam arra a kérdésre, hogy mi leszel, ha nagy leszel, hogy anyuka. Az lettem. Négy gyermekem van. Két fiú, két lány. Nagyon jó az áldott állapot. Nagyszüleimet nem ismertem. Anyai részről a második világháborúban elgázosították őket. Apai nagyapám az első világháborúban meghalt, még édesapám egy éves korában. Apai nagyanyám nem örült, hogy apám elvette anyámat, így nem ismertem őt sem. Nincs megoldhatatlan probléma, minden mélységből van kivezető út. Csak nem mindig megy ez egyedül. Kell egy segítő kéz. Itt van, nyújtom. Fogd és fogom. Ez az út mind a részem. A különböző állomások, hullámok és hullámzások. Ez vitt még közelebb az emberek különböző problémáihoz: szociális, pedagógiai, pszichológiai megoldásaihoz.

Online pszichológiai tanácsadás - párterápia

Online pszichológiai tanácsadás - párterápia

Az online tanácsadás során megoszthatja a problémáit a gép előtt ülve egy pszichológussal úgy, hogy amikor éppen ideje van rá, megfogalmazza az Önben lévő érzéseket, problémákat, kérdéseket, és közösen eljutunk a levelezésünk során a megoldáshoz. Elsősorban Ön dolgozik, én segítek abban, hogy az Önben lévő megoldási módok, belső lehetőségek felszínre kerülhessenek, mozgósítjuk az Önben meglévő belső erőt.

Online lelki tanácsadás

Online lelki tanácsadás

Gyermekorrunkban a környezetünktől és a szüleinktől látott példákat, mintákat visszük tovább. Gyakran észleljük, érzékeljük, hogy ugyan azokat a köröket futjuk és nem akar vége lenni. Keressük a válaszokat, megoldásokat, de ezek csak ideig-óráig működnek, egy idő után ugyanazokkal gondokkal küzdünk. Amíg nem ismerjük fel az életünkben az összefüggéseket, nem érezzük át a másik ember és saját helyzetünkbe lévő érzéseket addig nem tudunk továbblépni. Nem érettünk meg a továbblépés feladatára. Rajtunk múlik akarunk-e tenni annak érdekében, hogy boldog életet élhessünk.

Mentálhigiénés segítő beszélgetés

Mentálhigiénés segítő beszélgetés

Gyakran észrevétlenül is olyan élethelyzetbe kerülünk, amely meghaladja azon képességünket, hogy egyedül küzdjük le a belső feszültséget, rossz közérzetet. Tagadással elfojthatjuk magunkban az érzést, de a tagadás nem a probléma megszűnését jelenti. Viszont, ha nem foglalkozunk vele, nem szüntetjük meg a bántó gondolatot, vagy konfliktus helyzetet az a későbbiekben ellenünk fordul, szervezetünk valamilyen pszichés, vagy testi betegséggel válaszol rá. Hogy ezt megelőzzük, ne várjunk a tanácskéréssel!

Hirdetés
Mediátor tanácsadó

Mediátor tanácsadó

Ne féljen szakember segítségét kérni, ha problémái, konfliktusai vannak. Sokkal egyszerűbb megoldani a problémákat, legyőzni a nehézségeket, ha egy szakember - külső szemlélőként - segít az okok feltárásban, a következmények felmérésében és a problémamegoldásban. Merjen változtatni, merje szakember segítségét kérni! Keresse fel Sándor Piroska mediátor tanácsadót, aki jártas a családi, párkapcsolati problémák és azok kezelése terén. Tegyen önmagáért, számoljon le a problémákkal. Elérhetőség: 36(30)6633-911.

Mediációval önmagunkért

Mediációval önmagunkért

A mediáció egy speciális konfliktus kezelési módszer aminek a lényege, hogy mind a két fél közös beleegyezésével egy harmadik fél a mediátor jár közbe. A mediátor feladata, hogy figyelje a párbeszédet azért, hogy ne menjen el rossz irányba. Hiszen a múlt sérelmein keresztül olyan érzelmeket lehet előhívni, amik megakadályozzák a megegyezést, de még a kommunikációt is. A mediátor kezében vannak olyan technikák és tudás, ami lehetővé teszi a megoldások keresésére való segítséget. A mediátor elsődleges feladata, hogy vigyázzon a vitás felek érdekeire anélkül, hogy állást foglalna.

Lelki - párkapcsolati problémák kezelése

Lelki - párkapcsolati problémák kezelése

Mindannyiunk életében vannak olyan nehéz időszakok, amikor annyi teher hárul ránk, hogy úgy érezzük, egyedül már nem bírjuk tovább. Ilyenkor az embernek az az érzése támad, hogy összecsapnak feje fölött a hullámok. Amennyiben ekkor pszichológushoz fordul, az átsegítheti ezen a kritikus időszakon, és az élet mehet újra rendben tovább. Szívesen segítek, ha úgy érzi, egyedül nehezen tud megbirkózni ezekkel a helyzetekkel, és pszichológusi segítséggel szeretné megszüntetni a gátló tényezőket. Különböző módszereket használva lehet megkeresni meg a kiutat. A tanácsadás történhet új szempontok felvetése révén, új viselkedésformák kialakításával, vagy mélyen relaxált állapotban, képek felhasználásával. Ez lehetőséget nyújt a tudattalan, régmúltban gyökeredző emlékek feldolgozására. Lehetőség van szuggesszív technikák alkalmazására is. Mivel a pszichológusi diplomán kívül gyógyszerészi diplomám és természetgyógyász végzettségem is van, a pszichológiai megközelítésen felül ezen kérdésekben is tudok tanácsot adni. Tudok javasolni vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek az idegrendszer megfelelő működését elősegítik. Amennyiben hasznosnak látom, gyógynövényeket is ajánlok.

Hellinger féle családfelállítás

Hellinger féle családfelállítás

A családi mintáink lelkünkben meghatározó nyomot hagynak, és pozitívan avagy negatívan befolyásolják felnőtté válásunkat. Ezeket a lelki mintákat, olykor blokkokat képes megmutatni a hellinger féle családfelállítás. A terápiával segíthetünk magánéleti gondok, karrierrel kapcsolatos kérdések, párkapcsolati problémák megoldásában. A családállítás foglalkozásokon kívül személyiségfejlesztő tréningekkel igyekszünk a kiegyensúlyozott felnőtt lét kialakításában a hozzánk fordulóknak, illetve weboldalunkon számos cikk található e témákban. Elsősorban önismeretüket fejleszteni vágyók jelentkezését várjuk.

Depresszió - szorongás kezelése

Depresszió - szorongás kezelése

Pszichológusként több mint 20 éve foglalkozom gyermekekkel és szüleikkel. Integratív szemléletet képviselek. Sokféle terápiás képzettségem lehetővé teszi, hogy a kliens problémájához személyre szabott terápiás eljárást alkalmazzak. Magánrendelőmben várom mindazokat, akik önértékelési, kapcsolati-, életvezetési problémák, depresszió, szorongás, hangulati és szexuális zavarok, tanulási valamint magatartási nehézségek kapcsán, esetleg nevelési kérdésekben várnak segítséget. Természetesen egyéb esetekben is szívesen segítek. A szolgáltatásom jellege: diagnózis, terápia, konzultáció, tanácsadás. Módszereim: Hipnózis, relaxáció, KIP, NLP, szimbólumterápia, dinamikus pszichoterápia, kognitív-és viselkedésterápia, mediáció, pszichodráma, játékterápia. - Ha tesi-lelki válság helyett az önismeret útját választja, - Ha kész szembeszállni a szorongással, pánikkal, depresszióval, - Ha keresi a megoldást párkapcsolati problémájára, - Ha új életvezetési stratégiára vágyik, - Ha gyermeknevelési kérdésekben konzultálna, - Ha szeretné életében minimalizálni a stressz okozta feszültséget, - Ha problémáit a pszichológia eszközeivel, - Klinikai szakpszichológus támogatásával kívánja megoldani.

Tuti menü